3 интериорни идеи с изкуствени цветя

Всеки интериор се нуждае от мъничък досег с природата, който ще му придаде естественост, уют и красота. Този елемент обикновено са цветята, но те изискват сериозен бюджет и поддръжка, а, за съжаление, свежите букети не могат да бъдат запазени за дълго. Ето защо изкуствените цветя са прекрасна алтернатива и все по-често се използват от декораторите и дизайнерите. Огромното разнообразие от материи, цветове и форми пък дава възможност да последвате творческия си импулс и да създадете уникални композиции, завършващи всяко едно помещение в офиса или дома.
Какво е важно да знаем за подръжката на изкуствените цветя

1. Букет във ваза, а защо не…

Няма нищо по-стилно от елегантен букет във ваза, поставен на перфектното място. Разбира се, изкуствените цветя трябва да са съобразени с предназначението, размерите, стила и цветовата гама на помещението. Този класически вариант обаче не е единствен. Съветът ни е да експериментирате със съдовете, в които ще аранжирате изкуствените цветя. Тук изборът наистина е безкраен и зависи единствено и само от Вашето настроение и вдъхновение. Красив букет в плетен кош, чадър, гумени ботуши, красив буркан, малка щайга, миди или каквото Ви попадне и считате, че е подходящо, наистина преобразява облика на стаята. Затова – експериментирайте!

2. Изкуствени цветя и още нещо

Дори и да не сте фен на модните тенденции, тази определено си заслужава. Става въпрос за включването на различни елементи в букетите с изкуствени цветя – камъчета, пера, интересни дървени клонки, шишарки, горски плодове, мъх и дори сушени гъби. А защо не и корали или рапани? Не се колебайте да творите с различни текстури и предмети от бита, защото комбинациите ще бъдат уникални и всеки ще им обърне внимание.

3. Картини от цветя

Цветята не принадлежат единствено на вазите. Те могат да бъдат съвършената картина в дома или офиса. И също както букетите – да бъдат съобразени с всеки детайл в стаята. Изпипаните пана с изкуствени цветя, окачени на стената са невероятно удовлетворяваща гледка и заместват напълно класическите картини. Такъв тип “рисунки” пасват във всяко помещение, та дори и за банята или за наглед строгия офис. Те придават уют и усещане за истинска цветна градина. А усилията за направата им не са повече, отколкото тези да аранжирате ваза с цветя.